Dezerty jako z cukrárny: 6 receptů z odpalovaného těsta

Dezerty jako z cukrárny: 6 receptů z odpalovaného těsta

Věnečky, větrníky, sněhové bochánky i profiterolky. Sladké dezerty, které známe z cukrárny a které mají jedno společné - jsou z odpalovaného těsta. Naučte se je připravovat sami!

1. Karamelové větrníky

Cukrová poleva a žloutkovo-karamelový krém, to jsou větrníky tak, jak je milujeme. Příprava vyžaduje cit a rychlost, aby se odpalované těsto nepřipálilo. S trochou trpělivosti je zvládnete jako profesionál.

2. Malinové profiterolky

Lehké odpalované těsto a svěží krém s malinami? Tuhle kombinaci ocení všichni milovníci dezertů s ovocem.

3. Bochánky z odpalovaného těsta

Pocukrované bochánky se dokonale vyjímají na narozeninových oslavách a slavnostních příležitostech. Stejně jako profiterolky, i bochánky můžete vyskládat na sebe do tvaru pyramidy.

4. Čokoládové éclairs

Vyhlášený francouzský dezert podle redakce časopisu F.O.O.D., který zvládnete raz dva. Odpalované těsto je potřeba pečlivě hlídat a následně s ním rychle pracovat, aby se upeklo do požadovaného tvaru a struktury. Poté už stačí přelít čokoládou a éclairs slepit dohromady.

5. Snadné věnečky s polevou

Věnečky jsou jedním ze tří nejprodávanějších zákusků v cukrárnách (společně s kremrolí a větrníkem). Jejich domácí příprava je snadnější, než si myslíte, a pokud chcete chuť krému o maličko vylepšit, nebojte se experimentovat s ovocnou či pistáciovou cukrářskou pastou.

6. Lahodné profiteroles

Základní recept na francouzské profiteroles neboli profiterolky. Jsou velké tak akorát do pusy a již po prvním ochutnání zjistíte, že jedna nestačí!

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky