321/672/4-koblihy_hlavni.JPG

Co péct v únoru? Masopustní koblihy

18.02.2017 | Redakce | Gourmet

Únor je každý rok ve znamení masopustu a následného půstu, který trvá až do Velikonoc. Masopust je ve znamení koblih, které k němu bezesporu patří. Vyzkoušejte netradiční náplně, které vás dostanou víc než klasické s marmeládou.

1. Masopustní koblihy

Kdo by neměl rád ty kulaté bochánky plné zavařeniny, které se na nás smějí každé ráno v obchodě? Koblihy jsou samozřejmě nejlepší po ránu, ale hodí se skvěle i jako odpolední dezert ke kávě. Místo kupované marmelády si udělejte domácí. Díky ní dostanete svoje masopustní koblihy ještě o level dál.

2. Rumové koblihy

Bude to sice stát trochu úsilí, ale tento recept nedoporučujeme podávat dětem. Přestože je v celé dávce koblih jen jedna lžička rumu a děti s tím neopijete, přesto je pro ně nedoporučujeme.Opět využijte domácí marmeládu, kterou si připravte ze sezónních surovin.

3. Tvarohové koblihy

Pokud je pro vás představa koblihy s marmeládou moc fádní, vyměňte ji za tvaroh. Míra sladkosti náplně záleží čistě na vás, přidejte do ní moučkový cukr nebo citronovou šťávu. Tvaroh použijte ten v celofánu, v tomto případě je lepší než ten ve vaničce.

4. Jablkové koblihy se skořicí

Skvělá a nádheně podzimní vůně a chuť. Spojení jablek a skořice udělá z nadýchaných koblih mistrovské dílo. Nezapomeňte posypat cukrem. Kdo chcete více skořicové chuti, posypte místo krystalu skořicovým cukrem.

5. Staročeské hnětýnky

Hnětýnky sice nejsou úplně koblihy, ale pokud si chcete pochutnat na něčem sladkém, ale ne úplně přeslazeném a s náplní, jsou hnětýnky to pravé. Co hospodyňka, to jiný recept, což platí i u koblih, ale rozhodně se do jejich receptu pusťte třeba hned o víkendu.

Fotogalerie

306/672/4-koblihy2.jpg 310/672/4-hnetynky.JPG 314/672/4-koblihy_1.jpg 318/672/4-koblihy_3.jpg 322/672/4-koblihy_hlavni.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem 8 božských snídaní: Sýrové špízy, tousty se skořicí nebo lívance s medem
12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo! 12 pravidel, jak si objednat z vesmíru přání, aby se splnilo!
Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari! Po jakých jídlech je Kate tak štíhlá? Krevety, popcorn nebo pálivé kari!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web