321/672/4-koblihy_hlavni.JPG

Co péct v únoru? Masopustní koblihy

18.02.2017 | Redakce | Gourmet

Únor je každý rok ve znamení masopustu a následného půstu, který trvá až do Velikonoc. Masopust je ve znamení koblih, které k němu bezesporu patří. Vyzkoušejte netradiční náplně, které vás dostanou víc než klasické s marmeládou.

1. Masopustní koblihy

Kdo by neměl rád ty kulaté bochánky plné zavařeniny, které se na nás smějí každé ráno v obchodě? Koblihy jsou samozřejmě nejlepší po ránu, ale hodí se skvěle i jako odpolední dezert ke kávě. Místo kupované marmelády si udělejte domácí. Díky ní dostanete svoje masopustní koblihy ještě o level dál.

2. Rumové koblihy

Bude to sice stát trochu úsilí, ale tento recept nedoporučujeme podávat dětem. Přestože je v celé dávce koblih jen jedna lžička rumu a děti s tím neopijete, přesto je pro ně nedoporučujeme.Opět využijte domácí marmeládu, kterou si připravte ze sezónních surovin.

3. Tvarohové koblihy

Pokud je pro vás představa koblihy s marmeládou moc fádní, vyměňte ji za tvaroh. Míra sladkosti náplně záleží čistě na vás, přidejte do ní moučkový cukr nebo citronovou šťávu. Tvaroh použijte ten v celofánu, v tomto případě je lepší než ten ve vaničce.

4. Jablkové koblihy se skořicí

Skvělá a nádheně podzimní vůně a chuť. Spojení jablek a skořice udělá z nadýchaných koblih mistrovské dílo. Nezapomeňte posypat cukrem. Kdo chcete více skořicové chuti, posypte místo krystalu skořicovým cukrem.

5. Staročeské hnětýnky

Hnětýnky sice nejsou úplně koblihy, ale pokud si chcete pochutnat na něčem sladkém, ale ne úplně přeslazeném a s náplní, jsou hnětýnky to pravé. Co hospodyňka, to jiný recept, což platí i u koblih, ale rozhodně se do jejich receptu pusťte třeba hned o víkendu.

Fotogalerie

306/672/4-koblihy2.jpg 310/672/4-hnetynky.JPG 314/672/4-koblihy_1.jpg 318/672/4-koblihy_3.jpg 322/672/4-koblihy_hlavni.JPG
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Dorty jako z cukrárny, které zvládnete: Sacher, medovník i cheesecake

26.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Dorty a sladké potěší každého v rodině nebo vám zpříjemní odpoledne společně s hrnkem kávy či čaje. Zkuste upéct klasiky, co znáte, aniž byste pro ně museli do cukrárny.

Chřestová sezóna: 7 lahodných jídel z chřestu, které musíte vyzkoušet

24.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Začala chřestová sezona! Co si z chřestu můžete připravit? Téměř cokoli, polévku a nebo i koláč.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web