848/677/4-profimedia_0050768830.jpg

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Polévka Pho

Ve Vietnamu je to s polévkou Pho stejně jako u nás se svíčkovou, každý si ji doma dělá po svém. Ale existuje řada receptů, která z polévky Pho vychází. Například Pho Bo - obyčejný hovězí vývar s hovězím masem a plochými rýžovými nudlemi nebo Pho Ga - se slepičím vývarem a s kuřecím masem a plochými rýžovými nudlemi a mnoho dalších.

K polévce se jako příloha dává smažené pečivo Quay, které je podobné našim známým langošům. Pečivo, které má tvar tyčinek, namáčejte do polévky a přikusujte.

6 tipů na to, jak udělat dobrý vývar:

1. Pho se vaří dlouho a mírně. Doma vám stačí vařit Pho 3 až 4 hodiny, ale ve Vietnamu vaří polévku až 12 hodin, přes noc.

2. Vývar dochucujeme až nakonec, abychom přispěli výraznější chuti.

3. Zázvor a cibuli bychom měli zapékat, hodně to ovlivňuje chuť vývaru.

4. Během varu sbíráme lžící pěnu, nečistoty a přebytečný tuk.

5. Určitě je dobré použít čerstvé bylinky do polévky, jako je koriandr a další.

6. Nakonec si nezapomeňte vyzkoušet usmažit tyčinky Quay a přikusovat je k polévce, stejně tak jak to dělají ve Vietnamu.

Fotogalerie

853/677/4-profimedia_0308776350.jpg 849/677/4-profimedia_0050768830.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Zdravé mlsání u filmu? Vyzkoušejte cuketové lupínky nebo sušenky z banánů!

28.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Večerní relax u filmu nebo televize se většinou neobejde bez popcornu a drobných chuťovek, které jíme v průběhu celého večera, ale stále máme pocit, že jich bylo málo. Naučte se mlsat zdravě, po špenátových rolkách nebo lupínkách z cukety vám těžko nebude.

Vepřové maso v hlavní roli: Guláš, roláda i šťavnatá žebírka

27.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Patříte mezi milovníky masa, kteří neodolají pořádnému steaku a guláši se šesti? Dopřejte si jednu z vepřových specialit, ať už se rozhodnete pro roládu, žebírka nebo řízek. Všechny chutnají skvěle!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web