765/663/4-profimedia_0294761385.jpg

6 nejlepších receptů z domácí hořčice

04.01.2017 | Redakce | Gourmet

Spousta lidí ji vnímá pouze jako omáčku k párkům nebo ke klobáse, ale to je věčná škoda. Její pikantní nakyslá chuť přímo vybízí k použitím při vaření. Udělejte si doma domácí hořčici a dejte prostor vyniknout její chuti.

1. PLNOTUČNÁ HOŘČICE S BÍLÝM VÍNEM

Chcete-li mít i vy doma hořčici, která je na chlup stejná jako ty z obchodu, tedy sytě žlutá barva, přidejte špetku kurkumy. Ochutit ji na závěr můžete i medem, sušeným česnekm, estragonem nebo chilli.

2. GRATINOVANÉ BRAMBORY S HOŘČICÍ

Jednoduchá klasika, kterou si zamilujete. Pokud chcete hořčici zjemnit, promíchejte jí s trochou oleje. Ten jí navíc dodat zvláštní příchuť. Zajímavé jsou zejména oleje z ořechů a semen.

3. KRÁLIČÍ HŘBET V HOŘIČNÉ OMÁČCE

Hořčice obsahuje cukr, díky kterému se lehce připaluje. Pokud je to možné, přidávejte ji až ke konci vaření. Když musíte přidat dříve, míchejte jí důkladně a ode dna.

4. ČOČKOVÝ SALÁT S HOŘČICÍ

S luštěninovými saláty dobře ladí dobře dostupná dijonská hořčice. Má jemnou strukturu a je nakyslá, protože se do ní přidává ocet nebo víno. Díky zázvoru a chilli je tenhle salát i super ostrý.

5. RAJČATOVÝ KOLÁČ S OSTROU HOŘČICÍ

Rajčata a hořčice. Možná to zní jako nezvyklá kombinace, ale jako domácí pizza zaručujeme, že chutná skvěle. Přidat si můžete i vlastní ingredience, například i trochu slaniny. My ale zvolili bezmasou kombinaci.

6. VEPŘOVÁ PANENKA V HOŘČIČNÉ KRUSTĚ

Tenhle recept hravě zvládnu i muži. Vepřová panenka, pepř a hořčice k sobě náramně pasují a navíc je tahle delikatesa hotová za pár desítek minut.

Fotogalerie

750/663/4-profimedia_0294761384.jpg 754/663/4-profimedia_0294761390.jpg 758/663/4-profimedia_0294761391.jpg 762/663/4-profimedia_0294761392.jpg 766/663/4-profimedia_0294761385.jpg
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

Zdravé mlsání u filmu? Vyzkoušejte cuketové lupínky nebo sušenky z banánů!

28.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Večerní relax u filmu nebo televize se většinou neobejde bez popcornu a drobných chuťovek, které jíme v průběhu celého večera, ale stále máme pocit, že jich bylo málo. Naučte se mlsat zdravě, po špenátových rolkách nebo lupínkách z cukety vám těžko nebude.

Vepřové maso v hlavní roli: Guláš, roláda i šťavnatá žebírka

27.04.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Patříte mezi milovníky masa, kteří neodolají pořádnému steaku a guláši se šesti? Dopřejte si jednu z vepřových specialit, ať už se rozhodnete pro roládu, žebírka nebo řízek. Všechny chutnají skvěle!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web