5 vegetariánských receptů, které si zamilují i masožravci

5 vegetariánských receptů, které si zamilují i masožravci

Po období vánočního hodování často přichází pocit přeplněnosti. Mnoho z nás začíná v první měsíce v roce i s dietami a zdravým životním stylem. Není se čemu divit, že se uchylujeme k bezmasým receptům, které mají mnoho živin, dodají nám pocit plnosti a navíc i při hubnutí často pomáhají. Připravili jsme pro vás pět rychlých a zdravých receptů, které si zamilují i zapřísáhlí milovníci masa.

1. Smetanové fleky se zelím

Fleky se zelím jsou tradičním rakouským jídlem, ideálním pro děti, ale zamilují si je i strávníci v Čechách. Fleky se připravují s oblibou na českých vesnicích připravují hned na několik způsobů, ale ty se zelím milují všichni. Navíc jsou ideální i v období Velikonoc, kdy je přichází čas půstu.

2. Kapustičková polévka

Růžičková kapusta je bezesporu královnou zimní zeleniny. Je ideální po období Vánoc, protože její konzumace zahání stres a navíc je ideální surovin při hubnutí. Hodí se navíc nejen do polévek, ale také k masu. Kapustičková polévka ale v zimě příjemně zahřeje a navíc uděláme i něco pro své zdraví.

3. Čočkové ragú

Večeře do třiceti minut? To je sen každé hospodyňky, který vám můžeme splnit. Čočkové ragú bez masa navíc můžete ozvláštnit i trochou té pikantnosti. Stačí do něj přidat lžičku čerstvě drceného římského kmínu nebo špetku kájenského pepře. Čočka je navíc jednou z nejzdravějších luštěnin. Po sójových bobech a konopí má třetí nejvyšší obsah bílkovin.

4. Hummus s grilovanými tortillami

Základní složky hummusu tvoří cizrna, tahini, citrón a česnek. První pokrm, který připomínal hummus se objevil ve 13. století v Egyptě. Ten nejstarší, který se našemu dnešnímu hummusu podobal nejvíce, se objevil až o šest století později. V té době ho ale konzumovali výhradně v Damašku. Výhodou tohoto pokrmu je, že do něj můžeme přidat i své oblíbené suroviny; rajčata, olivy nebo chilli.

5. Rajčatový koláč s ostrou hořčicí

Pálivé pokrmy jsou v zimě hodně oblíbené. Rajčatový koláč je hotový za pár minut, i když si vyrobíte vlastní těsto. Práci si ale můžete i ulehčit, když koupíte klasické pizzové nebo listové těsto. To samé platí i s hořčicí, my jsme zastánci vlastních výrobků, takže doporučujeme si udělat svojí vlastní. Výhodou koláč je navíc to, že si do něj můžete přidat i vlastní ingredience, klidně můžete přidat i trochu slaniny.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky