3 tipy na recepty na slavnostní menu

3 tipy na recepty na slavnostní menu

Máte po oslavách Nového roku už dost a čeká vás velká rodinná party? Ohromte svoje návštěvníky silnou česnekovou polévkou s hovězím, pečenou krůtu s čočkovým salátem a slanou trhanou buchtou.

1. Česnečka s hovězím

Silný vývar vám pomůže na nohy vždy, když prohýříte předchozí noc. Česnečku s hovězím masem milujeme ale nejen po party, hodí se i jako první chod slavnostního menu. Zamilují si ji nejen muži, kteří ocení silnou chuť, chvály se ale určitě dočkáte od všech hostů.

2. Pečená krůta s čočkovým salátem

Čočka je sice tradiční jídlo na Nový rok, ale luštěniny bychom měli mít na stole minimálně dvakrát týdně. Vyzkoušejte kombinaci červené a zelené čočky společně s pečenou krůtou. Čočku doplňte zeleninou a udělejte z ní rychlý, ale vynikající salát.

3. Slaná trhaná buchta

Zakončete slavnostní hostinu trochu netypicky a místo dezertu naservírujte slanou trhanou buchtu. Je sice trochu náročnější, ale vaši hosté budou mile překvapeni. Roládu zkuste naplnit i jiným druhem sýra. Vyzkoušejte například trochu nasládlejší gorgonzolu.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky