3 polévky plné zeleniny: mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

3 polévky plné zeleniny: mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou

Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou volbou. Využijte skladovou českou zeleninu a vyčarujte z ní tři skvělé a hutné polévky.

1. Pórková polévka se slaninou

Kdo by nemiloval krémovou pórkovou polévku? Zkuste ji doplnit dobrou anglickou slaninou, která polévce dodá úplně jiný chuťový rozměr. Problém budete mít možná se sháněním pastiňáku. Můžete ho nahradit celerem nebo kořenem petržele.

2. Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč má tu skvělou výhodu, že do něj použijete všechnu zeleninu, která se vám skrývá ve spíži; řepa, mrkev, rajčata, bílá paprika a cibule. Na stůl se vám dostane obří nálož zeleninové polévky, která vám dodá spoustu energie.

3. Mrkvový krém

Mrkvový krém nádherně obohatí koriandr přidávaný na konci. Bez něj chuť polévky nebude tak intenzivní a výrazná. Doporučujeme čerstvý, který seženete na trzích, kde mají nádherně voňavý. Mrkvový krém ocení hlavně vegetariáni.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky