Zvedněte si po ránu náladu a zvyšte energii. Sladce a zdravě. Smoothie a pyré ve skleničkách navnadí chutě, pohladí žaludek i zasytí.
Mango s červeným ovocem
4 porce, příprava: 15 minut
* 2 manga
* 2 banány
* šťáva z 1 pomeranče
* 400 ml kokosového mléka
* 250 g jahod, borůvek, malin
* třtinový cukr podle chuti
* čerstvé ovoce a kokosové lupínky na ozdobu
Oloupejte mango a banány a nakrájejte je na kousky. Rozmixujte s pomerančovou šťávou na pyré, do požadované konzistence nařeďte kokosovým mlékem. Opláchněte červené ovoce a rozmixujte se základem. Podle potřeby doslaďte. Rozdělte do skleniček, ozdobte ovocem a kokosovými lupínky.
Pyré s kiwi a avokádem
4 porce, příprava: 10 minut
* 4 kiwi
* 2 avokáda
* 2 lžíce třtinového cukru
* 2 hrsti drobnějších jahod, borůvek a rybízu
* 2 lžíce strouhaného kokosu a trocha ovoce na ozdobu
Oloupejte avokáda, podélně rozkrojte, odstraňte jádra a dužninu nakrájejte na kousky. Oloupejte kiwi a nakrájejte. Avokádo, kiwi a cukr rozmixujte na pyré, do potřebné konzistence nařeďte studenou vodou (asi 200 ml). Jahody rozpulte. Část jahod, borůvek a rybízu vmíchejte do smoothie, rozdělte do skleniček. Ozdobte kokosem a zbytkem ovoce.
Kokosové mléko, borůvky a med
4 porce, příprava: 10 minut
* 500 g borůvek
* 2 lžíce ovesných vloček
* 2 lžíce medu
* šťáva z 1 limetky
* 350 ml kokosového mléka
* borůvky a strouhaný kokos na ozdobu
Borůvky opláchněte, nechte okapat a nasypejte do mixéru. Přidejte ostatní suroviny a rozmixujte. Můžete přidat med navíc. Smoothie rozdělte do sklenic, ozdobte borůvkami a kokosem.
NÁŠ TIP: Darujte si jedlé květy. Když jimi ozdobíte svoje ranní smoothie, mohou vám rozsvítit celý den.
Pudink chia s malinami
4 porce, příprava: 30 minut + 1 hodina na odležení
* 200 ml kokosového mléka
* 2 lžíce cukru
* 2 lžíce chia semínek
* 250 g malin
* 4 lžíce kokosového nebo sójového jogurtu
* 6 lžic makadamového másla
* maliny a borůvky na ozdobu
Kokosové mléko a cukr zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Vmíchejte chia semínka, přesuňte do misky, nechte vychladnout v ledničce, minimálně hodinu, nejlépe ale zakryté přes noc. Maliny rozmělněte vidličkou. Vmíchejte třetinu pudinku a jogurt. Ve vodní lázni rozehřejte makadamové máslo a nechte trochu prochladnout. Po lžíci vložte do každé skleničky, navrstvěte pudink a malinový krém. Pokapejte makadamovým máslem, ozdobte malinami a borůvkami.
Náš TIP: K domácí výrobě kokosového jogurtu je zapotřebí dužnina a voda z čerstvého kokosu, trocha probiotik, lze přidat i sladidlo jako rýžový sirup.