Food blogerka radí: Kam zajít na dokonalý cheesecake?
Redakce
|
20. 1. 2017
Gourmet
Sušenkový korpus, krémově tvarohová náplň a navrch čokoláda, ovoce, oříšky nebo třeba karamel. Americký cheesecake se stal oblíbeným i u nás a nabízí ho prakticky každá kavárna. Autorka blogu Sweet World by Barush jich ochutnala hned několik a připravila si pro vás šest tipů na místa, kde cheesecake musíte rozhodně ochutnat.
La Boheme Café (pavilon)
Kavárna La Boheme Café má v Praze hned dvě pobočky, obě jsou paradoxně kousek od sebe. Jedna se nachází v pavilonu Vinohradské tržnice a nabízí cheesecake ve skleničce. Jemný, smetanový, plný domácích malin a na první ochutnaní jde poznat, že je domácí výroby. Tenhle cheesecakový sen stojí 85 korun, ale rozhodně se vyplatí na něj zajít.
La Boheme Café
O ulici vedle se nachází i kavárna La Boheme Café, která má ve své nabídce hned několik dezertů. Vyzkoušejte karamelový cheesecake s kousky čokolády a oříšky. Přestože to vypadá, že jste dostali pouze malý kousek, bohatě vám bude stačit. Dort je hutný, vydatný, ale nebudete mít pocit přeplněnosti. Chutě jsou vyvážené a dort není zbytečně přeslazený. Stejně jako v pavilonu, stojí cheesecake v kavárně 85 korun.
Bistrá káva
Dobrý smetanový dort mají i v Olomouci, přesněji v bistru Bistrá káva. Bistro disponuje nejen skvělými dezerty, ale každý všední den i vegetariánské menu, navíc za pár korun oproti pražským cenám. I zde natrefíte na poctivý borůvkový cheesecake, oproti hlavnímu městu je opravdu za hubičku. Mě potěšily hlavně kousky borůvek. Zaplatíte za něj 39 korun.
Kavárna bez konceptu
I sever Čech nabízí skvělé kavárny a ještě lepší dorty. Liberecká Kavárna bez konceptu se pyšní nejen zajímavý jméno, ale i vynikající višňový cheesecake. Uvnitř s kousky čokolády a povrch jak višňové zrcadlo. V létě vyzkoušejte i domácí limonády, já doporučuji melounovou s mátou. Za dort kousek od centra Liberce, kam se dobře dostanete tramvají, zaplatíte 45 korun.
Cafe Prostoru_
V prostoru dejvické technické knihovny v Praze se nachází i příjemná a jednoduchá kavárna Cafe Prostoru_. Nabízí mimo jiné i višňový cheesecake. Opět ho tvoří sušenkový korpus, ale ovoce se nenachází na povrchu, ale uvnitř dortu, což je příjemná alternativa. Nad ovocem je klasická tvarohová část. Za tento koláč zaplatíte 40 korun.
Café San´t Angelato
Mým posledním typem je opět kavárna, která se nachází v centru moravskoslezského Olomouce. V Café San´´t Angelato mají na menu klasický americký cheesecake bez zdobení. Jeho chuť zde tvoří hlavní ingredience cheesecaku, kterou je tvaroh. Bohužel jsem si ale nepoznamenala cenu, pokud si vzpomínám tak se pohybovala okolo 40 korun.