3 polévky plné zeleniny: mrkvový krém, ukrajinský boršč, pórková se slaninou
F.O.O.D.
|
7. 2. 2017
Gourmet
Hledáte ideální jídlo na pozdní večery na zahřátí a plné zeleniny? Polévky jsou v zimě jasnou volbou. Využijte skladovou českou zeleninu a vyčarujte z ní tři skvělé a hutné polévky.
Kdo by nemiloval krémovou pórkovou polévku? Zkuste ji doplnit dobrou anglickou slaninou, která polévce dodá úplně jiný chuťový rozměr. Problém budete mít možná se sháněním pastiňáku. Můžete ho nahradit celerem nebo kořenem petržele.
Ukrajinský boršč má tu skvělou výhodu, že do něj použijete všechnu zeleninu, která se vám skrývá ve spíži; řepa, mrkev, rajčata, bílá paprika a cibule. Na stůl se vám dostane obří nálož zeleninové polévky, která vám dodá spoustu energie.
Mrkvový krém nádherně obohatí koriandr přidávaný na konci. Bez něj chuť polévky nebude tak intenzivní a výrazná. Doporučujeme čerstvý, který seženete na trzích, kde mají nádherně voňavý. Mrkvový krém ocení hlavně vegetariáni.